About Marie-Josée

ONDERSTAANDE MOET WORDEN VERTAALD NAAR ENGELS


Marie-Josée Boerenkamp, geboren in 1954 in Brunssum, schildert liefst grote schilderijen waarbij zuiverheid van kleur, openheid en het spel van licht en donker licht heel belangrijk zijn.

Het meeste van haar werkt balanceert tussen impressionisme en lyrische abstractie, de vorm is speels en organisch.

De grootsheid en schoonheid van de natuur in al haar verschijningsvormen is haar onuitputtelijke inspiratiebron. Ook muziek, en menselijke emoties en relaties liggen vaak ten grondslag aan haar werken. Ze schildert mensen, dieren en bloemen vanuit hun ziel. Haar abstracte werken zíjn de ziel, de essentie van licht, kleur en beweging.

Het bijzondere is dat ook een moment van intens verdriet een schilderij oplevert waar mensen op een positieve manier door geraakt worden.

Schilderen is voor haar een levensbehoefte en een passie die haar als kind al in haar greep hield.

Ze bezocht de Academie der schone kunsten te Arendonk en heeft diverse cursussen gevolgd maar ze is in de eerste plaats autodidact. “Je leert immers het meeste van je eigen fouten en bovendien ontwikkel je zo een onbelemmerde eigenheid”.

Haar werk hangt inmiddels bij diverse galerieën en is o.a. verkocht naar Engeland, de Verenigde Staten, Duitsland, België, Korea en Rusland.

De firma Graham & Brown heeft verschillende werken opgenomen in de ‘Global Collection’.

Vanaf oktober 2015 lid van de groep vaste kunstenaars van Roymans Art www.roymansart.com

Binnenkort ook weer nieuwe workshops in Heerlen. Stuur een bericht via het contactformulier als u interesse heeft.