Voor iedereen een kleurrijk, inspirerend en vooral tevreden 2017!

En het schilderij van de maand januari staat al weer klaar; het meet 100 x 100 cm, is geschilderd op een zogenaamd 3D doek ( brede zijkanten) en mag weg met 50 % korting.

paarden-juni-100-x-100-cm

Zoals beloofd is hier dan de decemberverrassing; deze maand mag één willekeurig werk uitgezocht worden met 50 % korting.

Bent u op zoek naar een schilderij reageer dan snel!

De afgelopen dagen heb ik gewerkt aan weer een nieuwe geisha; ze heet Kyoko.

geisha-kyo

De Japanse cultuur, met name die van de geisha’s, vind ik enorm boeiend. Aanvankelijk werd ik vooral aangetrokken door de prachtige kleuren van de kimono’s maar gaandeweg leerde ik steeds meer over deze ingetogen gastvrouwen en hun rol in de Japanse samenleving.

December nadert. De feestmaand. Maand van de verrassingen. Hou mijn site dus goed in de gaten.

Het schilderij van november wat met 50 % korting weg mag is droomlandschap, 50 x 100 cm.;

droomlandschap-ii

Van € 895 nu € 445,-

 

Vanaf november ga ik elke maand één schilderij aanbieden met 50 % korting. Dat zullen willekeurige werken zijn, zowel groot als klein formaat. Ben je nog op zoek naar een kunstwerk, hou dan mijn site goed in de gaten!

Langzaam loopt de zomer ten einde, hopelijk krijgen we nog een paar mooie maanden maar het wordt voor mij toch tijd om het luie vakantiegevoel plaats te laten maken voor actie.

Daarom heb ik al voorzichtig twee data voor nieuwe workshops gepland; zaterdag 17 september en zaterdag 1 oktober.

We gaan dan samen een abstract werk maken waarbij je veel leert over verfgebruik, soorten penselen en het effect wat ze hebben op je werk, gebruik van pure kleuren en mengen op het doek, compositie en contrasten etc.

Een dergelijk abstract werk is ook een prima basis voor een wat verder uitgewerkt schilderij.

Mocht je belangstelling hebben geef je dan snel op, vol is vol.

 

Gisteren ben ik begonnen met een abstract werk in mijn favoriete kleurcontrast; een vurig warm rood tegenover een diep en helder koel blauw.

Voor mij verbeeldt dit contrast de aarde en ons leven.Je ziet het terug in water en vuur, warmte en kou, dag en nacht. Maar ook in liefde en haat, blijdschap en verdriet.Ze raken elkaar ergens, mengen in een werveling van kleurnuances en nevelen.Zoals in zonsop-en ondergangen, in het open staan voor elkaar, nieuwsgierig zijn naar iets wat anders is.In de bereidheid toe te geven, water bij de wijn te doen.

Het werk zal verder worden verfijnd, er moeten meer nuances in en het rood en blauw moet nog meer kracht krijgen.

Maar tot zover ben ik al tevreden; het loopt lekker en dat is de basis waarop je verder kunt.

contrasten

 

 

Vandaag is het de eerste ( test)dag van mijn blog. Hier kan ik jullie op de hoogte houden van nieuwe ideeën en die af en toe daadwerkelijk laten zien.

001 (16)

Veel leesplezier!

Vandaag weer een heerlijke productieve dag gehad in mijn atelier.Een nieuw werk klaar waar flink wat actie in zit.Ik heb het toegevoegd onder de knop “dieren”.

4 thoughts on “”

 1. Mag ik een opmerking maken over de layout. Teksten op donkere pagina’s zijn, helemaal als de tekst ook nog in kleur is, moeilijk leesbaar voor mensen met oogproblemen en oudere lezers. Het leest onrustig want de letters vloeien in elkaar over. Ik gebruik altijd een witte ondergrond en zwarte of donkergrijze letters, lettertype Verdana.
  Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee.

 2. Hallo Marie-Josée. Mag ik stilletjes héél vereerd zijn met jouw positieve berichtje in mijn gastenboek ? Wat ben jij een vakvrouw zeg. Je prachtige kunstwerken spreken me enorm aan; ècht genieten. Ik heb je in ieder geval toegevoegd aan mijn favorieten 😉
  Groetjes, Johan

  1. Hallo Johan, Dank je wel voor je compliment, dat is toch het applaus voor een kunstenaar, of het nu om een schilder of een fotograaf gaat. We willen iets moois laten zien aan de wereld en dat is jou zeker gelukt. Als groot natuurliefhebber met een zwak voor o.a. het Leenderbos kan ik helemaal wegdromen bij jou zorgvuldig gemaakte opnamen. En ze inspireren enorm.
   Groetjes!

Comments are closed.